Gezinszorg


U kan beroep doen op onze gezinszorg in deze regio's:

  • Sint-Pieters-Leeuw
  • Herzele
  • Haaltert
  • Erpe-Mere
  • Leuven
  • Ronse

Gezinszorg


“De verzorgende van de dienst Gezinszorg en aanvullende thuiszorg biedt hulp en ondersteuning bij de dagdagelijkse taken wanneer dit voor het gezin moeilijk wordt.”

Wat is gezinszorg?

De dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg biedt hulp aan gezinnen, ouderen en andere zorgbehoevenden. Afhankelijk van de hulpvraag en hulpbehoevendheid (fysisch, psychisch en/of sociaal) kan de hulp tijdelijk of voor een langere periode aangeboden worden.

Het doel van gezinszorg is om het u zo comfortabel mogelijk te maken in uw eigen omgeving. De gezondheid en het welbevinden van het cliënteel zijn prioritair voor onze dienst en onze verzorgenden.

De verzorgende helpt mensen bij het uitvoeren van het normaal huishoudelijk werk. Hij of zij kan boodschappen doen, koken, wassen, strijken en poetsen. Doch poetstaken worden tot een minimum herleid. Daarnaast kan hij/zij de mensen helpen bij hun persoonlijke verzorging zoals het wassen en het aan- en uitkleden.
Verder heeft de verzorgende ook sociale en begeleidende taken zoals het bijstaan bij moeilijke momenten in het leven, helpen bij administratie, verzorging van de kinderen of begeleiding bij doktersbezoeken.

De verzorgende kan niet ingezet worden voor verpleegkundige taken. Een verzorgende is geen poetsvrouw, indien u hoofdzakelijk poetstaken vraagt, zal er geen verzorgende worden ingeschakeld. U kan dan wel beroep doen op onze poetsdienst met dienstencheques.

Hoe vraag je gezinszorg aan?

De aanvragen voor gezinszorg dienen te gebeuren bij de verantwoordelijke van de thuiszorgdiensten. Zij zal eerst een sociaal onderzoek voeren waarbij zij onder andere de mogelijke hulpverlening bekijkt en de hoogdringendheid van de hulpvraag onderzoekt.

De kostprijs van gezinszorg

De prijs van de hulp is afhankelijk van het inkomen, de gezinssamenstelling en de zorgbehoevendheid van de aanvrager. De verantwoordelijke van de thuiszorgdienst baseert zich bij het bepalen van de kostprijs op een bijdrageschaal vastgesteld door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Wenst u meer info of gezinszorg aan te vragen voor de regio Sint-Pieters-Leeuw?

Wens je beroep te doen op de dienst Gezinszorg en aanvullende thuiszorg neem dan contact op via het telefoonnummer 0470/18.50.72. Indien u een afspraak maakt komt de verantwoordelijk ook op huisbezoek om de dienstverlening verder uit te leggen en de formaliteiten te vervullen.

Je kan eveneens terecht in ons lokaal gelegen inassistentiewoning De Leeuweryck te priorijlaan 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw. We raden u aan hiervoor een afspraak te maken zodat de verantwoordelijke voldoende tijd voor u kan vrijmaken.

Wenst u meer info of gezinszorg aan te vragen voor de regio Herzele, Haaltert en Erpe-Mere?

Wens je beroep te doen op de dienst Gezinszorg en aanvullende thuiszorg voor de regio neem dan contact op via het telefoonnummer 0478/29.43.16. Indien u een afspraak maakt komt de verantwoordelijk ook op huisbezoek om de dienstverlening verder uit te leggen en de formaliteiten te vervullen.

Gezinszorg

WZC Sint -Vincentius-vzw

Ondernemingsnummer : 0422-620-558
Contactgegevens:
Regio Sint-Pieters-Leeuw:
Contactpersoon: Helen Stiens
Adres: Priorijlaan 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
GSM: 0470/18.50.72

e-mail:  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. , Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Regio Haaltert, Herzele, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Leuven:

Contactpersoon:  Koen Vandenbossche
Adres: Aaigemdorp 68, 9420 Aaigem
e-mail:  Koen.vandenbosscheDit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
GSM : 0470/18.50.72

Toezichthoudende autoriteit:
Agentschap Zorg & Gezondheid
Koning Albert II-Laan 35 bus 33
1030 Brussel
Tel: 02/553.35.79 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

www.zorg-en-gezondheid.be

VZW Gezinszorg Ronse

Ondernemingsnummer : 0686.668.938
Adres: Bredestraat 256, 9600 Ronse
Contactpersoon:  Linde Gielen
e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

GSM : 0478/29.43.16 of 0491/56.83.72

Toezichthoudende autoriteit:
Agentschap Zorg & Gezondheid
Koning Albert II-Laan 35 bus 33
1030 Brussel
Tel: 02/553.35.79 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 
Wenst u meer informatie?